Maak uw tuin bijzonder met de Endless Summer Collectie.
De telkens herhalende bloei inspireert keer op keer.

U BEVINDT TUINCENTRUM / PERS
ZICH IN: TUINLIEFHEBBERS

The Original: een bossige hortensia en een rijke doorbloeier

Een bossige hortensia die kan bloeien op zowel oud als nieuw hout. Het idee was eenvoudig en, nadat eenmaal de juiste plant gevonden was, zijn de resultaten spectaculair gebleken!

De herhaalde bloei van Endless Summer The Original biedt tuiniers werkelijk een eindeloze zomer vol ongelooflijke kleuren. Deze sterke plant is perfect voor zowel kleine als grote tuinen. Ze lenen zich zelfs uitstekend voor een bloemenarrangement of als snijbloem in een vaas voor een prachtige tafeldecoratie.

Over kleur gesproken – dat is ook een van de opmerkelijke kernmerken van deze plant. U kunt de kleur veranderen van roze(rood) tot blauw.
 

Hortensia omschrijving

Botanische naam: Hydrangea macrophylla 'Bailmer' (PP15,298)
Handelsnaam: Endless Summer® The Original.

De grootbladige Hydrangea Endless Summer® is een bolhortensia met de unieke eigenschap dat deze continu op zowel oud als nieuw hout bloeit. Het resultaat is een plant die gedurende de hele zomer volop bloeit. De bloemen hebben een diameter van 15 – 20 cm en zijn roze in een alkalische grond en blauw in een zure grond. Omdat Endless Summer® The Original op nieuw hout bloeit, stimuleert het verwijderen van uitgebloeide bloemen de bloei.

Standplaats   Half schaduw
Bloeitijd   Het gehele seizoen, doorbloeier
Bloemkleur   Roze of blauw, afhankelijk van de zuurtegraad van de grond.
Watergift  
Bemesting  
Hoogte / breedte   30-40 cm/ 30-40 cm
Vorm   Opgaand, rond
Bladkleur   Groen
Herfstkleur   Brons
Zone   EuropaThe Original "het verhaal van deze Hortensia"

Expert houtige gewassen Dr. Michael A. Dirr van de Univesiteit van Georgia (USA) is lange tijd op zoek geweest naar een altijd bloeiende Hydrangea macrophylla. In 1998, tijdens een bezoek aan Bailey Nurseries in Minnesota (USA), zag Dr. Dirr één Hydrangea in een van de veredelingshoeken die in het oog sprong. Deze plant was ontdekt door een medewerker van Bailey en intussen behoorlijk groot geworden. Dr. Dirr nam stekken mee naar de Universiteit van Georgia, waar na uitgebreid testen bleek dat deze plant inderdaad doorbloeiend was. We zijn Dr. Dirr dankbaar voor zijn onderzoekswerk. Zonder zijn inspanningen en Hydrangea-expertise hadden we nu niet kunnen genieten van de schoonheid van Endless Summer®!Copyright © 2014 Endless Summer Collection | endlesssummerblooms.com | Disclaimer | Sitemap

FOTO BOEK

TUININSPIRATIE

Bent u benieuwd hoe anderen
van Endless Summer genieten?

BEKIJK HET HIER

NIEUWSBRIEF

Meld uzelf aan en ontvang tips
over verzorging van uw hortensia.