Maak uw tuin bijzonder met de Endless Summer Collectie.
De telkens herhalende bloei inspireert keer op keer.

U BEVINDT TUINCENTRUM / PERS
ZICH IN: TUINLIEFHEBBERS

Wandel mee door de tuin van Hanneke en Remy

Afdalen van een showtrap van Endless Summer


Midden in de prachtige Betuwe, vlakbij Tiel, bouwen Hanneke en Remy aan hun eigen stek. Een verbouwd huis aan het water ademt historie en toekomstig geluk. Endless Summer vormt een uitbundige verbinding tussen huis en water. Een fontein van bloemen vormt het hoogtepunt in deze landelijke, strakke tuin.

Hanneke en Remy leiden een druk bestaan. Aangezien Remy voor zaken veel in het buitenland is, wordt de spaarzame tijd die ze samen thuis doorbrengen gekoesterd. En dan kiezen ze voor genieten met een grote G. De tuin is daar een heel belangrijk onderdeel van. Extra bijzonder is dat de aanleg is gedaan door het team van Eigen Huis&Tuin van RTL 4. Onder het oog van de snorrende camera’s, en met honderdduizenden kijkers als getuigen, stal Hortensia ‘Endless Summer’ vorig jaar de show. Nu, bijna een jaar later heeft Endless Summer nog niks van haar sterallures verloren. Integendeel, stijlvol geplant langs een trap weten deze hortensia’s als vanzelf de aandacht te trekken.

Terp en waterspiegel
Het huis van Hanneke en Remy biedt aan de achterzijde uitzicht op een prachtig aflopende tuin. Het verval tussen het huis en de tuin is zo’n vijf meter. En dat over een afstand van ongeveer twintig meter. Een strak gazon ligt optisch als een aflopend deken tussen terp en waterspiegel. Maar wie het tegelpad naar de trap volgt, beleeft iets totaal anders. Vanaf het hoogste punt begeleiden twee prachtige hagen van Hortensia ‘Endless Summer’ je over een trap van oude betonnen bielzen naar beneden. Het voelt als het afdalen van een showtrap. Links en rechts begeleidt door het uitbundig dansend showballet van ‘Endless Summer’.
De trap met de hortensialeuningen is centraal in de tuin gesitueerd, links en rechts geflankeerd door gazon. Onderaan leidt een pad langs een steile oever en het stille, heldere water naar een outdoor kitchen.

Vertier
In deze omgeving is ruimte voor alle vormen van vertier. Het is een plek om ontspannen zonnebadend, af en toe genietend van een frisse duik in het meertje of om een heerlijk boek te lezen. Of al tafelend met vrienden en familie, bij een goed gesprek te genieten van verse groenten en kruiden uit eigen tuin. Maar er kan net zo goed een uitbundig tuinfeest gehouden worden. Mensen in witte kleding, dansend op slippers, genieten van een wijntje, biertje, elkaars gezelligheid en de omgeving. Wie hier zijn fantasie de vrije loop laat, heeft aan één zomerseizoen niet genoeg om alle ideeën waarheid te laten worden.

Droomlocatie
Het is dus ook niet verwonderlijk dat Hanneke en Remy verliefd zijn op deze stek. Samen bouwen ze sinds begin 2007 aan hun droomhuis op een droomlocatie. Wie dwalend door de tuin aan het water wegdroomt naar Mediterrane sferen wordt door oude fruitbomen en een smulhaag van abrikoos, kers, pruim, appel en peer teruggezet op aarde. We zijn hier in de Betuwe. Laten we dat vooral niet vergeten!

Parallel aan de ‘Endless Summer’ showtrap is een kruidentrap gemaakt. Hier groeien lavendel, rozemarijn en salie om geplukt te worden. Aardbeien en groenten maken het feest compleet. Een luxe aangelegde steiger met een overdekte outdoor kitchen aan het water zorgt ervoor dat zelfs een droog gekookte aardappel hier nog lekker smaakt. Het geheel is een feestelijke prikkeling van de zintuigen. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om een duik te nemen in het kraakhelder meer. Het is genieten met een grote G.

Uitbundig en ingetogen
Enigszins overbodig merkt Hanneke op heel tevreden te zijn met het resultaat. ,,De haag van Endless Summer blijft toch het hoogtepunt hoor. Ernaar kijken geeft een heel luxe, rijk, weelderig gevoel. Het is uitbundig en toch ingetogen. Het is een vorm van chique die alleen de natuur kan maken.”
Het mag duidelijk zijn dat de bewoners zeer in hun nopjes zijn met Endless Summer. Ook bij vrienden en familie blijft de haag niet onopgemerkt. ,,Termen als ‘trouwtrap’ en ‘showtrap’ vallen regelmatig als we bezoek hebben”, aldus Remy.
Tsja, laten we eerlijk zijn. Of je nu vanuit het huis naar buiten kijkt, boven- of onderaan de trap staat, op de steiger zit of vanuit een bootje dobberend op het water naar de tuin staart, het is prachtig. In deze inspirerende omgeving is één zomerseizoen inderdaad niet lang genoeg om alle ideeën waarheid te laten worden. Dat hoeft ook niet. Aan weerszijde van de trap straalt immer ‘Endless Summer’.

Bekijk hier de foto’s van de tuin van Hanneke en Remy
(foto’s: Privécollectie Hanneke en Remy, Hortensia ‘Endless Summer’).Copyright © 2014 Endless Summer Collection | endlesssummerblooms.com | Disclaimer | Sitemap

FOTO BOEK

TUININSPIRATIE

Bent u benieuwd hoe anderen
van Endless Summer genieten?

BEKIJK HET HIER

NIEUWSBRIEF

Meld uzelf aan en ontvang tips
over verzorging van uw hortensia.