Maak uw tuin bijzonder met de Endless Summer Collectie.
De telkens herhalende bloei inspireert keer op keer.

U BEVINDT TUINCENTRUM / PERS
ZICH IN: TUINLIEFHEBBERS

Hortensia Twist-n-Shout

In 2011 introduceert Endless Summer de tuinhortensia ‘Twist-n-Shout’. Het is de eerste doorbloeiende hortensia met platte, schermvormige bloemen. De zomertuin swingt de pan uit met deze nieuwe tuinhortensia!

De hortensia ‘Twist-n-Shout’ is een zogenaamde ‘teller’-type. De nieuwe hortensia is te herkennen aan het donkere blad en de platte, schermvormige bloemen in de kleuren roze en blauw. Het hart van de bloem is echter altijd roze. De ‘Twist-n-Shout’ heeft de unieke eigenschap om op elke tak bloemknoppen te vormen en die allemaal bloeien. Je kunt in het voorjaar (maart) dus elke tak snoeien, zonder dat dit ten koste gaat van een rijke bloei. De ‘Twist-n-Shout’ is bovendien bestand tegen (zeer) strenge vorst.

 

Hortensia omschrijving

De grootbladige Hydrangea Endless Summer® Twist-n-Shout is een schermvormige tellerhortensia met de unieke eigenschap dat deze continu op zowel oud als nieuw hout bloeit. Het resultaat is een plant die gedurende de hele zomer volop bloeit. De bloemen hebben een diameter van 15 – 20 cm en zijn roze in een alkalische grond en blauw in een zure grond. Omdat Endless Summer® Twist-n-Shout op nieuw hout bloeit, stimuleert het verwijderen van uitgebloeide bloemen de bloei.

Standplaats   Half schaduw
Bloeitijd   Het gehele seizoen, doorbloeier
Watergift  
Bemesting  
Hoogte / breedte   30-40 cm/ 30-40 cm
Vorm   Opgaand, tellervorm
Bladkleur   Donker groen
Zone   Europa


Copyright © 2014 Endless Summer Collection | endlesssummerblooms.com | Disclaimer | Sitemap

FOTO BOEK

TUININSPIRATIE

Bent u benieuwd hoe anderen
van Endless Summer genieten?

BEKIJK HET HIER

NIEUWSBRIEF

Meld uzelf aan en ontvang tips
over verzorging van uw hortensia.